Velkommen til RainTree

Jeg har i en periode boet i Indien, hvor jeg fik kendskab til en gruppe kvinder fra et af Chennais slumkvarterer, som laver unikke, håndlavede tasker. Jeg blev straks begejstret for dem, så da jeg vendte tilbage til Danmark, var jeg ikke i tvivl. Taskerne skal sælges i Danmark, så endnu flere kan få glæde af dem. Derfor sagde jeg mit job op for at koncentrere mig om at markedsføre og sælge taskerne.

Så nu har jeg en hverdag med masser af meningsfyldt arbejde, flotte håndlavede tasker i høj kvalitet og bevidstheden om at endnu flere unge, indiske mødre og handicappede oplever stoltheden ved at kunne forsørge sig selv.

Projektet har til formål at skaffe arbejdspladser i slummen for de mest udsatte og er selvfølgelig Fair Trade godkendt, hvilket bl.a. betyder at der er velordnede arbejdsforhold og absolut ingen børnearbejde. Børnenes skolegang prioriteres højt og for hver solgt taske går der et beløb til en fond, som sikrer børnenes skolegang og læge- og medicinhjælp, hvis der er brug for det. 

Nu har butikken udviklet sig og foruden taskerne sælger vi efterhånden mange andre varer - med fokus på bærerdygtighed og genanvendelse. Vi findes både online på raintree.dk og på vores butik i Ringkøbing.

Gitte Lauridsen

Skaber og ejer af RainTree

  • På besøg hos vores Fair Trade producent i Indien

    Selv om mail fungerer ganske fint er det virkelig dejligt at besøg de dygtige kvinder og se deres nye modeller og farvekombinationer.

  • Farveeksplosion

    Kvinderne kan vælge at arbejde hjemmefra eller sammen med andre kvinde og de beslutter selv hvor mange timer.

Vores Værdier

Social ansvarlighed, bæredygtighed, og håndlavede produkter er vigtigt for os.

Kvinde fra Indien sidder med deres børn og fletter RainTree taske

Social Ansvarlighed med Fair Trade

Taskerne flettes af enlige mødre, handicappade, eller socialt udstødte.

Kvinderne kan ved hjælp af arbejdet forsørge sig selv og deres familier. Desuden har de adgang til gratis medicin og lægehjælp og deres børn sikres skolegang.

Arbejdet sker under ordnede forhold og lever op til kraverne fra World Fair Trade Organisation og Fair Trade Danmark.

Illustration som fortæller at RainTree taskerne flettes af plastik fra drikkeflasker i naturen

Bæredygtighed

Taskerne flettes af PELD (polyethylen, low density) wire, hvori der bl.a. ingår plastik fra drikkeflasker opsamlet i naturen.

I følge Plastic Change cirka 10 millioner ton plastik ender hvert år i halvmiljøet og på grund af detcirka 100000 marine pattedyr og en million fugle mister hvert år livet på grund af plastforurening. Der et fundet plastikpartikler i bl.a. øl, vin, honning, og drikkevand.

En kvinde fletter RainTree taske i gul

Håndlavede

RainTree tasker og kurve er fremstillet i et samarbejde med en producentgruppe i Indien, bosiddende i et af Chennais slumkvarterer.

Efter flere besøg har samarbejdet udviklet sig, så vi nu kan tilbyde flotte håndlavede tasker og kurve i høj håndværkmæssig kvalitet.

Da alla produkterne er håndlavede kan størrelserne variere en smule.

Kontakt for samarbejde

Vi er altid efter nye brander som deler vores interresse for en bæredygtig hverdag.

Kontaktformular

Vores visuelle identitet

Hamide Design Studio i København, skabt af søstrene Seda og Şeyda, har designet vores visuelle udtryk som logotype, katalog, vedhæng til taskerne, visitkort og hjemmeside. De er virkelig dygtige og vi er meget tilfredse med resultatet. Udtrykket er inspireret af RainTree taskernes flettede mønster.